FOTO : Primarul Catalin Flutur : „S-a lucrat intens la consolidarea cladirii Teatrului „Mihai Eminescu”

0 258

La Teatru Mihai Eminescu se lucrează. Primarul Cătălin Flutur anunțat că în ultimele două săptămâni s-a lucrat intens la consolidarea instituției de cultură.

„Cu toate că de afară nu se vede, în ultimile două săptămâni s-a lucrat intens la consolidarea clădirii Teatrului „Mihai Eminescu”. Responsabilii din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani monitorizează zilnic aceste lucrări şi colaborează cu constructorul, arhitectul şi proiectantul acestei lucrări, pentru a rezolva din mers eventualele probleme care se ivesc.”, a declarat Cătălin Flutur.

Lucrările de consolidare a instituției de cultură sunt executate LDC Trust Construcţii MV.  Durata de execuție a lucrărilor este de șase luni. Firma LDC Trust Construcţii MV aparține omului de afaceri Victor Mihalachi, cel care a început și lucrarea de modernizare a teatrului. Valoarea totală a lucrărilor la teatru este de 23.944.057 de lei, respectiv 5.136.556 de euro. Consolidarea teatrului trebuie realizată în şase luni. Municipalitatea are la dispoziţie pentru teatru cinci milioane de euro, bani atraşi în actualul exerciţiu financiar european.

Durata totală a execuției lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu este de 2 ani de zile iar valoarea investiției este de 5 milioane de euro, bani din fonduri europene. Contribuţia municipalităţii este de 336.124 de euro, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 97.967 de euro. Lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu” au început în vara anului 2014.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata