FOTO Primărie amendată de comisarii Gărzii de Mediu

0 426

O primărie din județul Botoșani a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu.

Ca urmare a verificării unei sesizări înregistrate la Garda de Mediu Botoșani, comisarii au identificate 10 cioate de brad, cu diametru de 25-35 cm pe un teren înierbat, de aproximativ 450-500 mp, domeniul public al Comunei Păltiniș, înregistrat conform HCL 25/21.10.2001 ca spațiu verde.

Întrucât tăierile de arbori s-au realizat fără a deține acte de reglementare, Unitatea Administrativ Teritorială a fost sancționată cu amendă contravenţională în valoare de 5000 lei.
S-a stabilit în sarcina UAT-ului măsură cu termen de amenajare a terenului prin plantare de arbori și arbuști și montarea de mobilier urban.

Menționăm că tăieri neautorizate sau vătămări ale arborilor şi arbuştilor, deteriorări ale aranjamentelor florale şi ale gazonului, distrugeri ale muşuroaielor naturale, cuiburilor de păsări şi adăposturilor de animale, ale construcţiilor şi instalaţiilor utilitare şi ornamentale existente pe spaţiile verzi se sanționeaza conform legii privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor cu amendă contravenţională de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata