FOTO Lucrările de modernizare a Secției Obstetrică – Ginecologie, într-un stadiu foarte avansat

0 203

Lucrările de modernizare a Secției Obstetrică – Ginecologie, într-un stadiu foarte avansat!

Președintele Consiliului Județean Botoșani Doina Federovici, împreună cu vicepreședintele instituției, Dorin Birta, au efectuat o vizită de lucru la unul dintre cele mai importante obiectivele de investiții, ale cărui lucrări sunt în plină desfășurare.

Este vorba despre lucrările cuprinse în proiectul „Modernizarea și Dotarea Ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” care au ajuns într-o fază foarte avansată.

„Se lucrează intens și evoluția lucrărilor este vizibilă cu ochiul liber, totul se desfășoară conform graficului. Mai mult decât atât, am primit asigurări din partea constructorului că finalizarea proiectului se va face în termenul prevăzut în contract. Resimt o mare mulțumire față de faptul că instituția pe care o conduc a reușit să obțină această finanțare europeană și că avem oportunitatea de a crea condiții dintre cele mai bune, atât pentru persoanele care se vor adresa acestei secții medicale, pentru că vor avea la dispoziție servicii medicale de cea mai bună calitate, cât și pentru personalul medical, pentru că acesta va beneficia de un mediu de lucru conform cu toate standardele europene” a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Prin implementarea proiectului de modernizare și dotare a Ambulatoriului Secției Exterioare Obstetrică – Ginecologie se dorește îmbunătățirea calității infrastructurii de asistență medicală ambulatorie și asigurarea unui acces sporit și egal al cetățenilor la servicii de sănătate. 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: executarea lucrărilor de modernizare, dotarea ambulatoriului cu un număr de 491 de echipamente medicale performante, dispozitive medicale și elemente de mobilier ce vor îmbunătăți calitatea, eficiența și diversitatea serviciului medical ambulatoriu, precum și a tuturor investigațiilor realizate la nivelul unității medicale, asigurarea de servicii medicale de obstetrică-ginecologie îmbunătățite și de calitate, în regim ambulatoriu.

Valoarea totală a proiectului este de 3.548.146,46 lei, din care 70.686,00 lei reprezintă valoarea serviciilor, 2.206.482,74 lei valoarea echipamentelor și 1.270.977,72 lei cea a lucrărilor.

Proiectul „Modernizarea și Dotarea Ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale; Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități; Operațiunea A – Ambulatorii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata