FOTO Exercițiu- Explozie urmată de un incendiu la Răchiți

0 543

Exerciţiu în caz de urgenţă în această seară, în comuna Răchiți!

Reacția forțelor de intervenție în cazul producerii unei situații de urgență complexe a fost testată în această seară, în cadrul unui exercițiu de cooperare desfășurat la o fabrică de prelucrare a lemnului și metalului din satul Cișmea, comuna Răchiți.

Potrivit scenariului, în interiorul silozului de rumeguș s-a produs o explozie, urmată de un incendiu care s-a extins la depozitul de cherestea și uscător. Mai mulți angajați au fost surprinși sub elemente de construcție prăbușite din cauza suflului exploziei, s-au intoxicat cu fum ori au fost implicați într-un accident rutier în timp ce încercau să părăsească incinta fabricii cu autoturismele personale.

 

Au fost simulate acțiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de elementele de construcție sau intoxicate cu fum, stingerea incendiului, descarcerarea persoanelor rămase captive în două autoturisme implicate în accidentul rutier.

 

La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor au participat forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, UPU-SMURD, Direcției de Sănătate Publică, dar și angajații fabricii.

 

Exerciţiul, la care au participat prefectul județului, Dan Nechifor, precum și șefii instituțiilor implicate, a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

 

Pe timpul desfășurării exercițiului, s-au respectat toate măsurile de prevenire a răspândirii COVID 19, activitatea fiind monitorizată de un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani mulțumește tuturor celor care au contribuit direct sau indirect la reușita acestui exercițiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata