FOTO Drumul Mănăstirilor a fost predat constructorului

0 448

(CP) Consiliul Județean Botoșani continuă investițiile în drumuri!

Astăzi, 23 iunie 2021, la Mănăstirea Sihăstria Voronei, conducerea Consiliului Județean și cea a Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani a predat constructorului care și-a adjudecat licitația, Transasfalt Prod Botoșani (lider al asocierii), Opr Asfalt Timișoara și Obras Publicas Y Regadios (Toledo – Spania). 

    „Exact în ziua în care s-au împlinit opt luni de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, am avut onoarea de a preda constructorului amplasamentul pentru modernizarea Drumului Mănăstirilor, un sector de drum care a fost greu încercat în ultimii ani, dar pe care-l vom moderniza pentru a pune în valoare potențialul turistic al zonei. Vrem ca lucrurile să intre în normalitate și noul constructor să recupereze din timpul pierdut din cauza fostului constructor care a denunțat contractul. Este o investiție de 30 de milioane de lei, din care un sfert este asigurată de către Consiliul Județean, iar restul prin Programul Național de Dezvoltare Locală II”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

    În ultimele opt luni, reabilitarea și modernizarea drumurilor județene a fost principala prioritate a noii conduceri a Consiliului Județean. „Am urnit lucrurile în toate zonele județului, iar Drumul Mănăstirilor, care este cea mai importantă destinație turistică din județ, nu putea face excepție. Sperăm ca Domnul să le dea guvernanților «mintea de pe urmă» și să deconteze toate facturile trimise plată în cadrul PNDL II”, a mai spus Doina Federovici, președintele Consiliului Județean. 

    Constructorul a făcut deja organizările de șantier, le-a aprovizionat cu materialele de balastieră necesare și a demarat efectiv lucrările la drum. 

    La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Dorin Birta l-a felicitat pe constructor și i-a transmis că se așteaptă la lucrări de calitate și efectuate în termenele stabilite de contract, adică în cursul anului viitor. „Este un proiect major, generos și care va contribui din plin la dezvoltarea regiunii de sud a județului. Ne punem toată încrederea în dumneavoastră și avem speranța că vom reuși împreună să o ducem la bun sfârșit cu brio, în cel mai scurt timp posibil, și că veți face și treabă de calitate, care să reziste peste ani”, a conchis Dorin Birta.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata