FOTO Circulația feroviară afectata de incendierea vegetației uscate. Azi pompierii au intervenit la trei incendii de vegetaţie

0 147

Incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ!

De ce?

Pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate sau pădurile.

 

În această seară, un astfel de incendiu, produs pe raza satului Mateieni, comuna Dimacheni, a oprit circulația feroviară pe ruta Dorohoi – Iași.

Vântul a contribuit la propagarea flăcărilor pe o suprafață de aproximativ zece hectare. La această oră, trenul s-a pus în mișcare, iar pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi sting ultimul focar.

Și colegii lor din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani și Punctului de Lucru Flămânzi, intervin, la această oră, pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată produse pe raza localităților Manolești Deal, comuna Mihai Eminescu și Borosoaia, comuna Plugari.

 

‼️ Reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă.

 

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, ISU Botoșani face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor:

 

🔹 ️desfăşurarea arderii numai pe timp de zi și în condiţii meteorologice fără vânt;

🔸 ️arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate sau pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii şi stingerea jarului după terminarea activităţii;

🔹️ colectarea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în grămezi, astfel încât arderea să poată fi controlată;

🔸️ executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

🔹️ curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri;

🔸️ asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

🔹️ supravegherea permanentă a arderii;

🔸️ stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

🔹️ se interzice acoperirea focarelor cu pământ.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata