FOTO : Bomba de aviatie de 50 kg descoperita la Sendriceni

0 276

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani a fost solicitata, în aceasta după – amiaza, sa intervină pentru a ridica un element de muniție descoperit pe raza comunei Șendriceni, pe timpul executării unor lucrării de decolmatare a pârâului Întors. Ajunși la fata locului, pirotehnicienii au constatat ca este vorba despre o bomba de aviație de 50 kg.
Elementul de muniție a fost ridicat și transportat în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin numarul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata