Florin Cîțu: „Nu se renunţă la mască în interior nici de la 1 august”

0 239

Premierul României a vorbit marţi despre măsurile de relaxare de la 1 august, dar şi despre dezbaterile legate de vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale.

Premierul României, Florin Cîţu, a purtat un dialog cu reprezentanții din domeniul sănătății cu privire la propunerea ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă. Este vorba despre a obliga cadrele medicale nevaccinate să se testeze pe cont propriu, o formă de arăta că Guvernul sprijină vaccinarea.

„Am discutat cu dl Raed Arafat despre posibile relaxări din 1 august. Nu scăpăm de mască în interior. Sunt mai mult legate de evenimentele afară. Tot la ora 02.00 noaptea rămân. Nu sunt foarte multe relaxări. Este în discuție acel ordin. Sunt mai multe variante. Așa cum arată acum situația, mergem cu ce avem, cu excepția evenimentelor. Suntem încă într-o situație foarte bună. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm. Suntem precauți. Medicii nu o să fie obligați să se vaccineze”, a spus Florin Cîţu.

„Există o singură pregătire pentru valul 4 al pandemiei: vaccinarea”, a mai declarat premierul Florin Cîţu la Parlament referitor la impactul valului 4 al pandemiei care pare că deja a început în Europa.

Lista relaxărilor care ar trebui să intre în vigoare la 1 august

  • Activități culturale și concerte ar putea fi organizate cu până la 5.000 de persoane, în spaţii deschise
  • Workshop-urile ar putea fi organizate cu 150 de persoane în spațiile închise, cu obligativitatea purtării măștii de protecție
  • Locuri de joacă, deschise complet, iar însoţitorii trebuie să facă dovada vaccinarii, având cel puţin 10 zile de la rapel
  • Discotecile și cluburile, redeschise la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate
  • Nunţile ar putea fi organizate cu peste 300 de persoane, dacă cei care participă sunt vaccinaţi, fac dovada unui test rapid negativ sau au trecut prin boală.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata