parlamentare sus
achitei top

Floricel Aioniţoaei și-a recâștigat postul de director la Teatrul „Vasilache” în instanţă

0 505

Floricel Aioniţoaei a câştigat o nouă bătălie în instanţă. Fostul director al Teatrului „Vasilache”, Floricel Aioniţoaei, s-a adresat instanţei împotriva Primăriei și Consiliului Loca, după ce în 2016, consilierii municipali au decis să-i fie evaluată activitatea din primul an de mandat, respectiv 2014. În urma acelei evaluări a obţinut nota 3,50, rezultat care a impus schimbarea sa din funcţie.

psd parl jos
 

Primarul Cătălin Flutur, a anunţat că prin decizia Tribunalului Botoșani, care este definitivă și irevocabilă, Aionițoaei a primit câștig de cauză și va trebui repus pe funcție.
”Am fost acționați în instanță, și atunci am atras atenția colegilor consilieri că există o lege în România, și nu este prima data cand am atras atenția, și că nu putem să ne jucăm cu comisiile de concurs, cu comisiile de evaluare, așa cum dorește o anumită parte a Consiliului Local. Totdeauna ni se spune: noi suntem majoritari, noi punem pe cine vrem acolo, nu contează că legea spune că în comisii trebuie să fie doi specialiști și un consilier local, se schimbă tot felul de comisii și nu e prima dată când se întâmplă acest lucru”, a declarat Cătălin Flutur.

Florin Aionițoaei a mai cerut în instanță drepturile salariale pe cei doi ani şi va trebui să primească drepturile salariale aferente.  Edilul a criticat poziția celor doi consilieri locali care au făcut parte din comisia de evaluare de la acea dată și spune că persoanele care au greșit vor trebui să plătească. „Prin decizie se anulează cele două hotărâri de Consiliu Local. Asta înseamnă că va trebui să-i dăm, într-o formulă sau alta, postul înapoi domnului Aionițoaiei, iar cei care au greșit vor trebui să plătească. Dacă noi nu vom lua măsuri, va fi o altă acțiune în instanță prin care se va cere bani și vor plăti clar cei care au greșit”, a precizat edilul. Din comisia de evaluare a activității lui Florin Aionițoaei au făcut parte la acea dată consilierii PSD, Andreea Buiuc și Vasile Chiru.
La această dată, postul de manager este ocupat de Marius Rogojinschi, care între timp a susținut un concurs și l-a promovat. Iniţial, Floricel Aioniţoaei a avut câştig de cauză la Tribunalul Botoşani, dar şi la Curtea de Apel Suceava, pe 15 octombrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata