Firme botoșănene pentru reabilitarea clădirii în care va funcționa Evidența Populației

0 273

Două firme botoșănene vor efectua lucrările de consolidare seismică și reabilitare energetică a clădirii „Elena Doamna”, în care va funcționa Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor.

Comisia de achiziții din cadrul Consiliului Județean Botoșani a desemnat asocierea formată din firmele Elproex SA și Ergo Sistem Igmar SRL câștigătoare a contractului de lucrări în cadrul proiectului finanțat prin PNRR. „Este o nouă investiție importantă pentru Botoșani pe care o implementăm prin intermediul unei finanțări europene de peste 800.000 de euro pe care am atras-o prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. Clădirea nu mai este folosită de foarte mulți ani și se află într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care am atras o finanțare importantă din PNRR pentru a o reabilita și transforma într-un sediu modern pentru Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor. În cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Botoșani va asigura o cofinanțare de 281 de mii de lei”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani. 

În cadrul acestui proiect, până în prezent, au fost realizate Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și Proiectul Tehnic. În perioada imediat următoare, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor și va demara reabilitarea clădirii.  Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

„2024 este anul implementării proiectelor pe care le-am conturat în ultima perioadă și pentru care am atras finanțări europene și guvernamentale. Vom continua să aplicăm pe toate axele de finanțare care se vor deschide și să fructificăm toate oportunitățile de dezvoltare a județului”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani. 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata