pas top

Final de vacanta de iarna. Elevii de clasa a XII -a se inscriu pentru examenul de bacalaureat

0 720

De luni elevii revin la cursuri, după vacanța de iarnă, însă următoarea vacanţă revine mai repede decât se aşteptau: peste doar trei săptămâni. Următoarea vacanţă – intersemestrială – va fi între 3 şi 11 februarie 2018.

Luna aceasta încep înscrierile pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Aceasta este o noutate, însă nu neapărat pe placul candidaţilor sau părinţilor acestora, care susţin că va fi o perioadă foarte aglomerată. Pe lângă probele orale ale examenului de Bacalaureat, pe elevii din clasele a XII-a îI aşteaptă şI simulările pentru probele scrise dar şI la şcoală va fi perioadă de teste, profesorii predând în această perioadă. Inscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune a examenului au loc în perioada 29 ianuarie – 2 februarie 2018, urmând ca în zilele de 12 şi 13 februarie 2018 să se desfăşoare proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba romană (proba A), care va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 14-15 februarie. În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D) iar în 21 şi 22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Prima probă scrisă — Limba şi literatura romană — Ea) — va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba şi literatura maternă — Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) — proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă — la alegere a profilului şi specializării — proba Ed) — se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12,00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12,00 — 16,00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Cursurile pentru clasele a XII-a se vor încheia pe data de 25 mai

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata