Fetiță dispărută găsită după 10 minute de polițiștii botoșăneni

0 261

La data de 19 iulie 2023, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați de un bărbat, din municipiul Botoșani, cu privire la faptul că nu o găsește pe fiica sa, de 7 ani.

 

Aceasta ar fi trebuit să se afle în parcul din fața locuinței, însă familia nu a reușit să o găsească după căutări de zeci de minute. 

 

Polițiștii s-au mobilizat, au luat totate datele necesare identificării fetiței de la părinții acesteia, inclusiv o fotografie recentă și au pornit în căutarea sa. 

 

După doar 10 minute au reușit să identifice fetița pe un trotuar, la câteva străzi distanță de parcul în care ar fi trebuit să se afle. 

 

Aceasta le-a spus polițiștilor că, împreună cu un alt copil, a mers în alt parc, față de cel în care știau părinții că se află.

 

Este o poveste cu final fericit, așa cum ne dorim să fie toate.

Există posibilitatea rătăcirii unui copil în diverse locuri și este importantă educarea acestuia cu privire la modul în care trebuie să reacționeze și ce trebuie să  facă atunci când se rătăcește. În acest fel te asiguri că, cei mici, se vor feri de pericole și vor acționa astfel încât să fie  găsiți cât mai repede.

Încercați să vorbiți cu copiii dumneavoastră despre posibilitatea de a vă pierde unul de altul și construiți împreună planuri de acțiune corespunzătoare. 

 

Asigurați-vă că aveți permanent fotografii recente cu copiii dumneavoastră.

Recomandări pe care  să le transmiteți copiilor:

  • Dacă ești abordat de o persoana care ți se pare suspectă, țipă și spune-i să stea departe de tine.
  • Învață cum te poți duce și întoarce în siguranță de la școală și unde poți găsi ajutor dacă este nevoie.
  • Nu te apropia și nu intra în mașină dacă cineva, oprește lângă tine și îți pune întrebări.
  • Învață adresa completă de acasă și numele părinților.
  • Învață cum să fii în siguranță pe internet: nu oferi date personale despre tine sau familia ta, cum ar fi vârsta, numărul de telefon, fotografii personale, adresa școlii unde înveți. Parolele sunt secrete și îți aparțin. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata