parlamentare sus
achitei top

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită sesizarea CCR cu privire la încălcarea plăţii unor salarii câştigate în instanţă

0 584

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere Avocatului Poporului, Preşedintelui României şi CSM să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la încălcarea, de către Guvern, a unor drepturi salariale pe care unii angajaţi din sistemul de învăţământ le-au câştigat în instanţă.

psd parl jos

„FSLI a solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. XII din O.U.G. nr. 25/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prin care Guvernul României încalcă principiul separaţiei puterilor în stat. Ne-am adresat, de asemenea, Preşedintelui României şi Consiliului Superior al Magistraturii, pentru ca, în baza legii, să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic declanşat de Executiv, de natură constituţională, dintre Guvernul României, reprezentat de Prim – ministru şi autoritatea judecătorească, reprezentată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi instanţele naţionale”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către FSLI.

Concret, sindicaliştii spun că Executivul a stabilit ca angajaţii din sistemul de învăţământ, care au câştigat în instanţă plata unor drepturi salariale, dar pe care le-au primit cu întârziere, să primească dobânzi remuneratorii şi nu dobânda penalizatoare aşa cum prevăd hotărârile instanţelor naţionale, în baza celor trei decizii pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Facem cunoscut faptul că diferenţa între dobânda remuneratorie, pe care vrea să o acorde Executivul şi cea penalizatoare, stabilită de instanţele judecătoreşti, este de 4% ca valoare. Prin urmare, Guvernul României este dispus să încalce principiul separaţiei puterilor în stat, pentru a face o economie nesemnificativă la buget”, se mai arată în comunicatul instituţiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata