Federația Sanitas anunță acțiuni de protest în perioada următoare

0 224

Federația Sanitas va organiza acțiuni de protest care se vor desfășura gradual, în baza și conform noii legi a dialogului social, până la soluționarea revendicărilor și îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor de sindicat, potrivit unui comunicat remis miercuri.

Pe lista revendicărilor Federației se află creșterea veniturilor tuturor salariaților din Sănătate și Asistență socială cu un procent de minimum 15%, pentru acoperirea inflației.

Totodată, sindicaliștii solicită declanșarea, de urgență, a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

“Consiliul Național al Federației Sanitas întrunit în sesiune extraordinară marți, 17 ianuarie 2023, a analizat nivelul de nemulțumire al salariaților din Sănătate și Asistență socială și problemele cu care se confruntă cele două sisteme la începutul acestui an”, se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, Consiliul Național al Federației Sanitas a hotărât “declanșarea tuturor formelor de protest în toate unitățile sanitare și de asistență socială, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector în situația în care Guvernul nu va manifesta deschiderea necesară pentru soluționarea cu celeritate a revendicărilor”.

“Acțiunile de protest vor fi organizate și desfășurate gradual, în baza și conform noii legi a dialogului social, până la soluționarea revendicărilor noastre și la îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor noștri de sindicat”, se menționează în document.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata