Expoziție de pictură ”Ia – valențe contemporane” la Muzeul de Etnografie

0 498

Muzeul Județean Botoșani, prezintă, în perioada 11 iunie – 25 iunie 2018, în incinta Muzeului de Etnografie, expoziția de pictură intitulată ”Ia – valențe contemporane”, realizată de elevi ai Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani, coordonați de prof. Genoveva Dolhescu, Adina Strugariu și Alina Munteanu.
În an centenar, când valorificarea elementelor de identitate națională și locală este o prioritate, expoziția vine pe acest palier și punctează, o dată în pus, importanța iei, ca simbol de cultură și tradiție românească. Pe de altă parte, cum, în ultimul timp, data de 24 iunie marchează Ziua Universală a Iei, este al treilea an consecutiv când, având ca sursa de inspirație arta populară românească, mai exact, piese din patrimoniul secției de etnografie a Muzeului Județean Botoșani, Liceul de Artă, prin implicarea doamnelor profesor Genoveva Dolhescu și Adina Strugariu, propune publicului botoșănean o expoziție de pictură cu această temă.
Expoziția”Ia – valențe contemporane” este parte a unui proiect mai amplu, cu același nume, care cuprinde desfășurarea unui concurs de pictură, organizat de Liceul de Artă din Botoșani, la care au participat elevi îndrumați de cele doua profesoare amintite, alături de prof. Alina Munteanu, elevi de la Liceul Pedagogic, coordonati de prof. Petronela Turcanu, de la Liceul „ Demostene Botez” Trușești, prof. Ștefan Cătălin Brânză, dar și elevi de la Liceul de Artă din Buzău și de la Liceul de Artă din Baia Mare.
Deschiderea expoziției va avea loc luni, 11 iunie 2018, orele 15.00, la Muzeul de Etnografie Botoșani.
Intrarea este liberă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata