Expoziția Memorialului Ipotești la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” Chișinău

0 93

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, organizează, pe 30 august 2022, la ora 14.00, vernisarea expoziției itinerante „Poeți contemporani cu Eminescu”.

Expoziția a fost concepută de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” și inaugurată la Botoşani, pe 21 aprilie 2021, cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei, fiind ulterior expusă în mai multe instituții culturale din România.

În cadrul evenimentului, se va prezenta activitatea poeţilor de pe vremea lui Eminescu, de la Gheorghe Asachi la Iulia Hasdeu, reflectând procesul poetic românesc din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Vor participa reprezentanți ai Memorialului Ipotești, muzeografi, scriitori, critici literari, prieteni ai muzeului.

Discuția va fi moderată de Maria Șleahtițchi, dr. habilitat, directorul general al Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”.

Evenimentul va avea loc la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”: str. Alexei Mateevici, nr. 79, Sala de expoziții nr. 1. – https://mnl.md/…/vernisarea-expozitiei-itinerante…/

Expoziția va fi deschisă în perioada: 30 august – 23 octombrie 2022.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata