Expoziția „Marcel Guguianu. Poezia formelor curbe” 

0 207

Expoziția „Marcel Guguianu. Poezia formelor curbe”

 

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, în parteneriat cu Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, organizează, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, expoziția intitulată „Marcel Guguianu. Poezia formelor curbe”, ce poate fi vizitată în perioada 4 aprilie – 2 mai 2023.

Etalând piese din patrimoniul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, expoziția aduce în fața publicului botoșănean lucrări de grafică și de sculptură semnate de artistul Marcel Guguianu, considerat unul dintre marii sculptori români ai secolului al XX-lea.

simio cosma

Născut în 1922, la Bârlad, a ales cariera artelor și a absolvit secția de sculptură a Academiei de Belle-Arte din București, în anul 1946. Profesor de desen și de caligrafie, restaurator de monumente istorice, Guguianu s-a remarcat și ca sculptor monumentalist. A realizat ansambluri statuare, busturi în bronz şi marmură reprezentând mari personalităţi ale culturii şi ştiinţei (scriitori, poeţi, savanţi, actori). A organizat peste 20 de expoziţii personale, vernisate în România şi în străinătate.

Maestrul Marcel Guguianu a donat Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad o importantă parte a creaţiei sale, precum şi obiecte personale, pe care a dorit să le lase spre păstrare oraşului în care s-a născut şi a copilărit, unele dintre aceste lucrări regăsindu-se în expoziția de față, al cărei vernisaj va avea loc joi, 6 aprilie 2023, orele 13.00. Expoziția va fi prezentată de Maria-Laura Tocari

u.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata