Expertiza pentru blocul de pe strada Primaverii afectat de explozie este finalizata : LOCATARII SE VOR MUTA

0 377

Expertiza pentru blocul de pe strada Primăverii afectat de explozie este finalizată şi a fost prezentată autorităţilor ce au discutat-o în această dimineaţă. Prefectul Dan Şlincu a discutat pe marginea acestuia cu primarul Cătălin Flutur, viceprimarul Cosmin Andrei, Cristian Amarandei, șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, dar şi cu  președintele Asociației de proprietari  reprezentanți de la Poliție și Jandarmi, șeful Inspectoratului de Stat în Construcții

Documentul va fi dezbătut mai pe larg în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se va întruni marți, la ora 14.00.

„La ora 14.00 ne vom întâlni în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, am discutat și cu domnul prefect, cu Inspecția în Construcții, cu cei de la asociația de proprietari. O să chemăm și proprietarii. Expertul spune că s-ar părea că este un grad de risc I, grad seismic și atunci măsurile trebuie să le luăm de așa natură. Vom solicita prin Consiliul Județean o Hotărâre de Guvern pentru un ajutor pentru consolidarea clădirii, este clar că trebuie consolidată. Nu numai că nu se pot muta, cred că vor trebui să elibereze cu totul locul să se poată interveni, adică să își ia lucrurile de acolo. În urma acestei expertize sunt patru soluții, vom încerca să ne orientăm pe soluția cea mai bună și sigură, dar care este și cea mai costisitoare, și în funcție de soluția pe care o vom alege să facem solicitarea pentru consolidare”, a declarat Cătălin Flutur. Acesta a precizat că municipalitatea nu are locuinţele necesare pentru locatari. Nu avem locuințe, decât cele două din Centrul Vechi. Dacă o să fie nevoie o să apelăm pe situații de urgență să vedem ce locuri mai sunt în internate sau să folosim Școala nr.3 care este o clădire tampon care poate fi folosită pentru situații de genul acesta”, a precizat edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata