parlamentare sus
achitei top

Exercitiu de amploare in centrul municipiului

0 725

Zeci demaşini de intervenţie au ajuns în centrul municipiului în cadrul exerciţiu tactic organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. De la ora  09.00 la 11.00 s-a desfăşurat  un exerciţiu de cooperare pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare produse la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Botoşani, dar şi în zonele adiacente.
La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor tactice create au fost angrenate forţe şi mijloace ale Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliției Locale Botoșani, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al municipiului Botoșani, Direcției de Sănătate Publică, Spitalului Județean „Mavromati”, Serviciului Județean de Ambulanță, Inspectoratului Județean în Construcții, Filialei ”Crucea Roșie”, Casei de Cultură a Sindicatelor, S.C. DELGAZ Grid S.A. și I.S.U. Botoșani.
La activitate au participat și membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.
Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi modul de acțiune a forţelor implicate, viabilitatea planurilor de intervenție/cooperare, precum și a procedurilor structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc gestionate la nivel județean. Totodată, în cadrul simulărilor va fi verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata