Examenele naționale din 2021 nu vor fi anulate și nici decalate

0 178

Ministrul Educației a avut discuții cu sindicaliștii din învățământ și cu reprezentanții ai organizațiilor din domeniu, în urma căreia a precizat că nu s-a făcut referire la anularea sau decalarea examenelor naționale.

Sorin Cîmpeanu s-a întâlnit cu reprezentanții sindicatelor „Spiru Haret”, FSLI, Alma Mater, ai Consiliului Naţional al Elevilor, ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, dar şi cu cei ai studenţilor de la ANOSR, UNSR şi USR. În urma întâlnirii, minisitrul Educației a precizat într-o conferință de presă faptul că nu s-a făcut referire la anularea sau decalarea examenelor naţionale. Prin urmare, examenele naţionale trebuie să aibă loc la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce trebuie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

 

Ce se va întâmpla cu examenele naționale. „În niciun caz, în nicio discuţie nu a rezultat anularea şi nici măcar decalarea examenelor naţionale. Pentru predictibilitate, examenele naţionale trebuie să se deruleze la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce într-adevăr va trebui să fie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul. Ceea ce s-a predat ştim din raportări, ceea ce a asimilat elevul vei putea şti în urma unei evaluări personalizate. Pentru că există discrepanţe mari pe care trebuie să le recunoaştem, să le asumăm şi să vedem ce putem să facem mai bine pentru a diminua pierderile. Nu pretinde nimeni că vom putea compensa absolut toate pierderile, este important să compensăm cât mai mult din aceste pierderi”, a arătat ministrul Educaţiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata