Evaluarea Națională: Luni candidații susțin proba la limba română. Accesul în sală este permis până la 8.30.

0 253

Maine are loc prima proba din cadrul Evaluarii Naționale. Potrivit datelor prezentate de inspectorul școlar Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al ISJ Botoșani, la nivelul județului 4402 elevi sunt  la acest examen. „Potrivit Metodologiei, elevii vor intra in sala de clasa pana la ora 8.30. Fiecare unitate de invatamant va gestiona intrarea in scoala, astfel incat candidatii sa nu depaseasca ora sus-mentionata”, a spus Ciprian Manolache. In judetul Botosani, vor fi 105 centre de examen si 5 centre zonale de evaluare la Examenul National de Evaluare pentru absolventii clasei a VIII-a. Examenul începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 15 – 18 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică.  Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor astfel:

 

Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;

 

Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;

 

Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata