parlamentare sus
achitei top

Evaluare Nationala : Elevii susțin probele în timpul anului școlar

0 586

De luni încep probele scrise din cadrul Evaluării Naționale. Este pentru prima data când aceste probe se susțin în timpul anului școlar. Absolvenţii de clasa a VIII-a se pot înscrie la Evaluarea Naţională în perioada 4-8 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. La nivelul județului Botoșani sunt în clasa a VIII – a 4.589 de elevi, iar simularea examenelor a fost susținută de 4. 418 de elevi proba de limba română și 4.403 elevi proba de matematică. La nivelul judeţului Botoșani la simulare niciun elev nu a reuşit să obţină media 10. Procentul de promovare a fost de este 36,76%.

Cursurile elevilor de clasa a VIII-a se finalizează pe 8 iunie, urmând ca pe 11 iunie să aibă loc proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale.  Pe 13 iunie se va susţine proba scrisă la matematică, iar pe 14 iunie elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Conducerile unităţilor şcolare trebuie să adapteze programul celorlalţi elevi, în cele două zile de examen. Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că programul din cele două zile trebuie aprobat de Consiliul de Administraţie din fiecare unitate şi transmis spre informare Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Nu se pune problema suspendării orelor de curs, pentru că nici nu există posibilitatea recuperării acestor ore”, a spus şeful educaţiei botoşănene.

În acelaşi timp liderii sindicali din educaţie sunt de părere că a fost luată o astfel de decizie pentru a se face economii la buget. Nu este exclusă  posibilitatea ca cei profesorii care participă la Evaluare să nu fie plătiţi suplimentar pentru implicarea în organizarea şi desfăşurarea examenului, putând fi considerată activitate în cadrul programului.

Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi în intervalul 14,00-19,00. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 20-22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata