Europarlamentarul ALDE Renate Weber: „Donald Tusk, presedintele Consiliului European are incredere in Romania”

0 582

Europarlamentarul #ALDE, Renate #Weber: „Donald Tusk, presedintele Consiliului European are incredere in Romania si a scris pe #Twitter urmatoarele: “An Nou fericit! Urez Romaniei tot ce e mai bun cu prilejul primei presedintii a UE. Sunt sigur ca veti face treaba buna si astept cu nerabdare sa lucrez cu voi” (“Happy New Year! I wish Romania all the best with your first EU presidency. I am confident you will deliver and look forward to working with you”).

Un mesaj care, asa cum remarca si site-ul Politico.eu, e diferit de cel al lui Jean-Claude #Juncker, presedintele Comisiei Europene, care si-a exprimat rezervele in raport cu cat de pregatita e Romania sa conduca #UE. In care din cei doi sa avem mai multa incredere privind gandurile sincere fata de Romania? As spune ca e suficient sa citim mesajul transmis pe twitter de catre ambasadorul Lars Danielsson, reprezentantul permanet al Suediei la Uniunea Europeana: “As vrea sa sugerez cu umilinta macar sa dam Romaniei sansa de a incepe presedintia inainte de a judeca, de a evalua, cat e de capabila. In ceea ce priveste echipa romaneasca din Bruxelles sunt sigur ca vor face o treaba excelenta” (“May I humbly suggest that we at least give RO a chance to start its presidency before we judge their capability. As far as the RO- team in #Bruxelles are concerned, I am sure they will do great!”).

Asadar, neintrebat de nimeni, ambasadorul suedez a simtit nevoia sa reactioneze la o declaratie nedreapta a lui Juncker. E limpede pentru toata lumea deja ca presedintele CE face jocuri cu ochii la alegerile europene care urmeaza. Pentru mine e clar ca Donald #Tusk este cel in care pot avea incredere. Nu e prima data cand are curajul de a exprima pozitii corecte, chiar daca ii deranjeaza pe cei care gandesc numai prin prisma interesului personal sau de partid”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata