parlamentare sus
achitei top

Emotii pentru peste 4.000 de elvi de clasa a IV -a : Azi sustin evaluarea nationala la limba romana

0 541

Elevii din clasa a IV-a vor susţine, marţi, proba la limba română, în cadrul Evaluării Naţionale, informează Ministerul Educaţiei. Rezultatele obţinute nu vor fi publice şi nu vor fi trecute în catalog. La nivelul judeţului Botoşani sunt 4.123 de elevi de clasa  a IV -a ce susţin evaluările.

psd parl jos

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, pentru elevii din clasa a IV-a, va avea loc pe 15 mai şi va fi la limba română. Aceştia vor susţine, a doua zi, pe 16 mai, testarea la matematică.

Totodată, pentru elevii din clasa a VI-a, evaluarea competenţelor va începe pe 23 mai cu testul la limbă şi comunicare, iar proba la matematică şi ştiinţele naturii se va desfăşura pe 24 mai, precizează Ministerul Educaţiei.

Conform sursei citate, evaluările se vor susţine în sălile în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod normal. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

„Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test susţinut de elvii din clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru probele scrise de elevii clasei a IV-a şi a VI-a. Acestea sunt evaluate în cadrul instituţiei de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimei probe”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de MEN.

Rezultatele obţinute la aceste evaluări nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata