Eltrans si Microbuzul cer majorarea pretului biletului la transportul in comun

0 1.838

Botoşănenii vor plăti mai mult pentru o călătorie şi tramvaiul şi maxi – taxi dacă aleşii locali vor aproba noile tarife solicitate de SC. Eltrans şi SC. Microbuzul. Preţul solicitat pentru un bilet este de 2,5 lei. În prezent preţul este de 2 lei. În acelaşi timp cele două societăţi se vor alinia şi la Hotărârea de Consiliul Local, prin care pensionarii cu venituri de peste 2.000 de lei nu vor mai călători gratuit. La această dată se află în dezbatere publică proiectele ce hotărâre privind stabilirea tarifelor pentru transportul public urban de calatori cu tramvaiul in municipiul Botosani, ce vor fi practicate de cele două societăţi.
Conform notei de fundamentare, cerere de preţ a preţului biletelor a fost solicitată având în vedere că din februarie 2015 Eltrans nu a mai operat nicio modificare a tarifelor pentru transportul public de persoane, deşi legislaţia permite acest lucru. În acelaşi timp a fost luată în calcul şi creşterea indicelului preţurilor de consum, în perioada iulie 2014 – decembrie 2017, a fostde 101,70%, ca şi evoluţia salariului minim pe economie, Eltrans având peste 87% dintre salariţi, respectiv 113 salariaţi, cu salariul minim.
Creştere este solicitată şi de societatea Microbuzul. În nota de fundamentare administratorul societăţii susţine că din 2011 nu s-a mai efectuat nicio modifcare de tarif pe bilet, în condiţiile în care în acest interval de timp cheltuielile materiale, cele cu taxe şi impozite, dar şi cele salariale au crescut în mod constant.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata