Elevii și profesorii încep luni al doilea semestru din acest an școlar

0 214

Luni, 13 ianuarie, începe cel de-al doilea semestru al anului școlar 2019-2020, elevii și profesorii urmând a relua cursurile după programul normal. Acest semestru are o durată de 20 de săptămâni, iar următoarea vacanță, cea de primăvară, este programată pentru perioada 4-21 aprilie. Cursurile se reiau pe 22 aprilie și se încheie odată cu anul școlar în curs, pe 12 iunie. Potrivit Ministerului Educației, elevii de gimnaziu și liceu vor susține tezele cu cel puțin 3 săptămâni înainte de finalizarea semestrului.

Programul ”Școala altfel” se desfășoară până pe 29 mai, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, la decizia școlilor.

Excepții la structura anului școlar 2019-2020 se fac pentru clasele a XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă, pentru care anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 29 mai, pentru clasa a VIII-a, cursurile urmând a se încheia pe 5 iunie, și pentru clasele liceale – filiera tehnologică și pentru clasele din învățământul profesional, pentru care anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.
Pentru profesori, anul școlar se încheie pe data de 31 august.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata