Elevii din toate școlile comunei Bălușeni vor primi pachete alimentare în cadrul Programului „Masă Sănătoasă”

0 389

Vesti bune pentru elevii din comuna Bălușeni! Toți elevii din toate unitățile de învățământ din comuna Bălușeni vor primi gratuit un pachet alimentar începând din această săptămână, în cadrul Programului Național „Masă Sănătoasă”. Programul o ”Masă Caldă” pentru elevi s-a transformat, de la 1 ianuarie, în programul o ”Masă sănătoasă”.

simio cosma

Acest program se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

Scopul programului ”Masă sănătoasă” constă în sprijinirea accesului la educaţie al tuturor copiilor prin crearea motivaţiei pentru studiu, menţinerea echilibrului socioemoţional, întărirea stării de bine şi dezvoltarea igienei muncii intelectuale a preşcolarilor şi elevilor şi prin oferirea unei alimentaţii sănătoase care să susţină învăţarea.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata