parlamentare sus
achitei top

Elevii de 10 ai municipiului Botosani vor primi bani de la Primarie

0 91

Elevii de zece ai municipiului Botoșani vor fi răsplătiți de Primărie. Aleșii locali au aprobat în ședința de joi proiectul de hotărâre inițiat de viceprimarul Cosmin Andrei prin care elevii care au obţinut media maximă la examenele naţionale, respectiv a elevilor care au finalizat studiile gimnaziale cu media maximă.

Vor primi câte 1.000 de lei opt elevi care au reuşit performanţa de a avea 10 pe linie la Bacalaureat şi 13 elevi cu 10 la Evaluarea Naţională. 12 absolvenţi de gimnaziu care au încheiat studiile gimnaziale cu 10 vor fi premiaţi cu câte 500 de lei. Fondurile necesare premierii acestor elevi se ridică la 27.000 de lei.

Consilierul municipal Daniela Trişcă Vicol a propus să fie premiat şi elevul olimpic Tudor Cardaş, care este Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani pentru că „a adus pe pandemie premii foarte importante”. „Ultima dată a participat la un concurs internaţional de talia Olimpiadei Internaţionale, la care au participat toate loturile olimpice ale celor 75 de ţări, care de fiecare dată participă la Olimpiada Internaţională şi a luat medalie de bronz. Mai are şi menţiuni de onoare la încă trei concursuri, dintre care două internaţionale, şi aş vrea să-l premiem cu 2.000 de lei”, a spus Daniela Trişcă Vicol.

Cătălin Flutur, primarul municipiului i-a recomandat să înainteze o adresă Consiliului Local pentru a fi iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens. În același timp în cadrul noului proiect vor fi cuprinși și elevii care au absolvit studiile liceale cu 10.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata