locale psd
locale sus

Elevii care vor primi burse în anul școlar 2023-2024

0 438

Ministerul Educației a trimis spre publicare în Monitorul Oficial metodologia cadru de acordare a burselor școlare.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, documentul prevede că bursele de merit se acordă pentru 30% din elevii din fiecare clasă, cu posibilitatea extinderii listei de beneficiari pentru a cuprinde toți elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50.

De asemenea, bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a se vor acorda pe baza mediei notelor obținute de elevi pe parcursul primelor două intervale de învățare, iar bursele de merit pentru elevii de clasa a IX-a se vor acorda pe baza mediilor de admitere în învățământul liceal sau profesional.

 

Metodologia prevede că bursele de merit se vor acorda și pentru premiile I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare, respectiv pentru participarea în loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaționale.

Totodată, bursele sociale se acordă elevilor din familii monoparentale, inclusiv elevilor cu unul dintre părinți decedați, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie.

Reprezentanții ministerului anunță că metodologia de acordare a burselor școlare va fi disponibilă pe www.edu.ro, după publicarea în Monitorul Oficial

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata