Elevii au un program pentru recuperarea materiei pierdute în timpul școlii online

0 226

Elevii care au dificultăți de învățare, elevii care se află în riscul de abandon școlar, elevii care au avut un acces deficitar la orele online și elevii care provin din grupuri vulnerabile vor fi ajutați, începând cu semestrul al II-lea, să recupereze materia pierdută.

Programul „Școală după Școală” a fost prezentat oficialilor județeni din educație vineri în cadrul unei videoconferințe de reprezentanții Ministerului Educației.
„Imediat după videoconferință, am organizat o ședință cu directorii unităților de învățământ din județul Botoșani, la care am prezentat proiectul și prevederile legale, calendarul de implementare, care prevede ca până la data de 3 martie, elevii să fie informați, iar părinții să depună solicitări la unitățile de învățământ, pentru includerea copiilor în grupul țintă.
De asemenea, am solicitat directorilor o situație a cadrelor didactice interesate să participe la programul Școala după școală, cu precizarea că vor fi semnate contracte de muncă timp parțial pentru învățătorii și profesorii care doresc să desfășoare activități remediale cu elevii, în perioada următoare, în limita a douăzeci de ore pe lună, pentru minim 12 elevi pe grupă (aceeași disciplină pentru același an de studiu sau mai puțin indicat, în regim mixt, dar obligatoriu prin activități față în față și nu online)”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.
Categoriile vizate de proiect sunt elevi care in timpul orelor online nu au avut la dispozitive electronice sau conexiune la internet, elevii corigenți sau cu situația neîncheiată pe primul semestru, ori elevi care fac parte din categorii și grupuri vulnerabile, înregistrând regres școlar în primul semestru.
Fiecare elev va fi înscris în proiect de către părinte, la școală. „Pe 4 martie, după centralizarea datelor din fiecare unitate de învățământ, la nivelul județului Botoșani vor fi stabilite de către Inspectoratul școlar județean, centrele pilot în care se va desfășura programul, de comun acord cu beneficiarii, cu cadrele didactice, cu conducerea școlilor, astfel încât să ne încadrăm în numărul de locuri care va fi alocat județului nostru și finanțării de 200 lei/elev/lună, pentru plata cadrelor didactice”, a precizat Ada Macovei.
Se recomandă efectuarea orelor remediale pentru învățământul primar și gimnazial la limba română, matematică și științe, fără a fi exceptate însă și alte discipline.
„Ne dorim ca proiectul să vină în sprijinul elevilor care au întâmpinat probleme serioase de învățare în timpul pandemiei și să își atingă obiectivele ambițioase.
Mulțumim aniticipat tutoror directorilor, cadrelor didactice și membrilor echipelor de implementare a proiectului.”, a adăugat inspectorul școlar general adjunct al ISJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata