EDUsmart – Măsuri integrate pentru stimularea participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate din orașul Flămânzi

0 306

Miercuri a avut loc conferința intermediară a proiectului EDUsmart – Măsuri integrate pentru stimularea participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate din Orașul Flămânzi, Județul Botoșani, Educație si competențe.

Cu o finanțare generoasă, proiectul vizează reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială și îmbunătățirea calității vieții a copiilor din Flamanzi cu o situație socială dificila. Potrivit reprezentanților acțiunii a fost constituit un grup țintă din 39 de preșcolari și 189 de școlari de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” și Școala Gimnazială ”Ion Bojoi”, peste 10% fiind romi și mai mult de 16% provenind din mediul rural. Obiectivul general al proiectului este de reducere a riscului de sărăcie și excluziune socială si de îmbunătățire a calitatii vietii, prin împuternicirea comunității, promovarea unei societăți incluzive si prin implementarea de masuri integrate in orașul Flamanzi. La conferința de miercuri a participat și Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi. „Vreau să mulțumesc și să apreciez implicarea dumneavoastră Știm foarte bine că acești copilași, beneficiari ai proiectului, sunt reveniți în țara noastră după o anumită perioadă și prin ceea ce dumneavoastră faceți încercați să le aduceți o alinare și să își revină după acel șoc de a pleca de acolo. Cred că prin activitățile pe care le faceți copiii se simt destul de bine și se vede implicarea dumneavoastră. Am fost și eu la câteva grupe, am văzut copilașii, euforia și forfota de acolo, am văzut și acest aspect poate contradictoriu de la ceilalți copii care ar vrea și ei să fie implicați, dar nu pot beneficia de statutul acesta de copil al părintelui plecat în străinătate”, a spus primarul orașului Flămânzi.

https://youtu.be/DHQpZmIk0_U
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata