parlamentare sus
achitei top

Edilii se cearta : Parcul Cornisa ramane inchis si in aceasta vara

0 1.926

Parcul Regional de Agrement Cornişa rămâne închis şi în această vară. Edilii municipiului se ceartă lunar pe marginea preluării obiectelor din Parc iar botoşănenii tot sperau că măcar în această vară se vor putea bucura de piscinele în aer liber. De această dată viceprimarul social democrat Cosmin Andrei susţine că Parcul Cornişa nu poate fi recepţionat în lipsa documentelor pe care primarul municipiului ar refuza să le dea, sau nu le-ar avea. „Am fost nominalizat de către domnul primar Cătălin Flutur, în calitatea de președinte de comisie a recepției acestui obiectiv. Recepția se poate și separat dar acestea trebuie să fie funcționale. Aceste clădiri nu pot fi declarate funcționale pentru că nu au rezolvată partea de canalizare. Mai mult, avem nevoie de o serie de documente care presupun un punct de vedere avizat din partea proiectanților, diriginților de șantier, documente pe care nu le-am primit nici acum. Prin nominalizarea mea în calitate de președinte al acestei comisii, se încearcă găsirea uni vinovat de serviciu. Domnul primar mă poate schimba din această funcție. Să nominalizeze un coleg din primărie. Voi face această recepție dar cu respectarea pașilor legali. În momentul în care voi avea documentele și lucrările vor fi finalizate, convoc comisia de recepție”, a spus Cosmin Andrei, care este şi președintele comisiei de recepție.

psd parl jos

Replica edilului liberal, Cătălin Flutur, nu a întârziat. „Este uşor aşa de a încerca să scapi de un lucru. În primul rând, nu eu deţin actele. Procedura este în felul următor – se numeşte o comisie de recepţie care solicită de la constructor, diriginţi de şantier, toată documentaţia”, a declarat Cătălin Flutur. Potrivit acestuia, la vizita în teren organizată la jumătatea lunii, reprezentanţii constructorului şi diriginţii pregătiseră mai multe bibliorafturi cu documente pe care le-au pus la intrarea în zona de bazine interioare. „Actele nu sunt la mine, actele sunt acolo la ei, într-o cameră, toate. Au spus «astea sunt actele, luaţi-le». Cum să refuz eu? Le am eu? Eu am numit o comisie care să facă lucrul acesta”, a spus edilul
Primarul l-a contrazis pe viceprimarul Andrei şi cu privire la imposibilitatea preluării unor obiecte care nu sunt funcţionale. „Nu înseamnă că astăzi preiau obiectele şi, spre exemplu, mâine cineva joacă fotbal pe terenurile acoperite, spre exemplu. După ce sunt preluate, se face instructajul personalului. A prelua obiectele, înseamnă o gură de oxigen în plus pentru noi, de a ne duce să scoatem autorizaţiile de funcţionare, de a învăţa să mânuim acele obiecte”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata