Ecaterina Andronescu ar vrea revenirea la examenul de treapta, la sfarsitul clasei a X-a

0 800

Ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, a spus ca nu vrea examen de admitere in liceu, asa cum cer multe dintre liceele centenare. Ministrul argumenteaza ca admiterea computerizata este unul dintre lucrurile care merg bine in sistemul de educatie.  Intr-un interviu pentru Hotnews.ro, Andronescu a vorbit si despre introducerea examenului diferentiat de Bacalaureat, dar si despre posibilitatea revenirii evaluarii la terminarea clasei a X-a. Sistemul de treapta a fost introdus in ultimii ani ai comunismului, iar la finalul clasei a X-a, elevii sustineau un examen la materiile de baza din primii doi ani de liceu.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că va dezbate cu profesorii propunerea ca elevii de liceu să susțină o evaluare intermediară, astfel încât ei să fie mai pregătiți pentru examenul de Bacalaureat. Andronescu spune că motivul propunerii este valul de note mici la examene. „Trebuie să găsim niște soluții. Una dintre ele ar putea să fie aceasta – să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în așa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine. Să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru Bacalaureat numai la sfârșitul examenului de Bacalaureat. Dar acestea sunt doar idei, propuneri. Dacă vor fi acceptate de sistem, dacă ele vor fi acceptate de Parlament, sigur am putea să vorbim despre măsuri pe care trebuie apoi Ministerul să le implementeze. Până atunci, sunt pur și simplu idei lansate pentru dezbaterea publică în legătură cu conținutul viitoarei legi a învățământului”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la RomâniaTV. Potrivit ministrului, profesorii nu au transmis, până în prezent, opinii cu privire la această propunere.

„Sunt convinsă că după 1 ianuarie va trebui să declanșăm dezbateri cu profesorii în teritoriu. De acolo vom culege și punctele de vedere pe care profesorii le au. Oricum, ceva trebuie să facem. Doar să ne uităm la sfârșitul examenelor și să constatăm că sunt rezultate slabe, nu mulțumește pe nimeni”, a mai spus Andronescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata