locale psd
locale sus

Drumul strategic din Botosani a fost inspectat de autoritati

0 698

Luni şi marţi, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020, efectuează vizita precontractuală aferentă proiectului „Regiunea Nord-Est – Axa rutieră strategică 2: Botoşani – Iaşi” depus spre finanțare de Consiliul Județean Botoșani în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și cu 15 UAT-uri care sunt beneficiarele directe ale investiției: Albeşti, Blândeşti, Călăraşi, Dângeni, Dobârceni, Gorbănești, Hăneşti, Hlipiceni, Lunca, Mihălăşeni, Răuseni, Suliţa, Todireni și Truşeşti – din județul Botoșani și comuna Șipote din județul Iași.
Vizita a debutat la Palatul Administrativ cu o întrevedere a reprezentanților Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț cu președintele Consiliului Județean Botoșani, domnul Costică Macaleți, la care au mai participat: directorul executiv al Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, proiectantul de specialitate care a elaborat documentațiile tehnico-economice, membrii echipei de proiect din cadrul Consiliului Județean.
Au fost vizitate toate cele patru tronsoane de drum județean cuprinse în proiect situate pe teritoriul Județului Botoșani – DJ 282 H (Limită judeţ Iași –Rediu – Răuseni – Călăraşi), DJ 282 (Răuseni –Todireni –Albești-Truşeşti –Dângeni –Hăneşti), DJ 297 (DN 29D – Blândeşti – Suliţa – Lunca -Todireni) și DJ 294 (Dângeni – Mihălăşeni) – precum și cel situat pe teritoriul Județului Iași – DJ 282 H (Şipote – Limită judeţ Botoşani).
Proiectul are o valoare totală estimată de 334.307.160,01 lei (inclusiv TVA) și are în vedere creşterea gradului de coeziune economică şi socială la nivelul judeţelor Botoşani şi Iaşi. Lungimea totală a drumului strategic propus este de 106,2655 km, din care 100,2936 km pe teritoriul județului Botoșani.
Ca obiective specifice pe care și le propune acest proiect, menționăm: îmbunătățirea accesibilității județului Botoșani la rețeaua de transport TEN – T și către Polul de Creștere Iași, îmbunătățirea capacității portante și a siguranței circulației pe traseul propus pentru modernizare, creșterea vitezei medii de deplasare a autovehiculelor cu peste 30%, creșterea siguranței rutiere pe traseul stabilit prin proiect.
„Este prima vizită în teren a reprezentanților ADR Nord-Est Piatra Neamț, după ce proiectul a trecut de evaluarea din punct de vedere administrativ, tehnic și financiar. Zilele acestea se vor verifica toate documentele depuse în aplicația MySMIS, urmând ca proiectul să fie contractat, ne dorim noi, cât mai curând. Dacă totul decurge bine, va urma elaborarea proiectului tehnic, licitația și atribuirea execuției lucrărilor anul viitor, execuție estimată de proiectant la 33 de luni. De rezultatele implementării acestui proiect vor beneficia în mod direct cei 54.279 locuitori ai comunelor situate pe traseul drumului strategic” a declarat președintele Consiliului județean Botoșani,  Costică Macaleți.

simio cosma

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata