Drapelul Național la rang de cinste

0 671

Tricolorul, sărbătorit în fiecare an în 26 iunie, constituie cel mai cunoscut dintre însemnele oficiale ale României. Ca dovadă a respectului față de acest simbol național, Organizația Județeană PSD Botoșani, a organizat în această după-amiază, o acțiune de promovare a Zilei Drapelului Național.

 

Astfel, pe Pietonalul Unirii, viceprimarii municipiului Botoșani, alături de consilieri municipali și județeni, au împărțit peste 1000 de stegulețe tricolore și pliante inscripționate cu explicații referitoare la semnificația culorilor.

 

Conform literaturii de specialitate, simbolistica celor trei culori este următoarea: roșu este simbolul măririi, bravurii, îndrăznelii şi generozităţii, dar simbolizează, de asemenea, sângele vărsat în lupte, puterea de viaţă; galben (sau aur) este simbolul forţei, bogăţiei, virtuţii, dar reprezintă şi holdele aurii de grâu în timpul verii; albastrul (sau azur) reprezintă cerul, simbolizează blândeţea, frumuseţea, loialitatea, nobleţea.

 

„Steagul e România! Steagul e totodată trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României” – Alexandru Ioan Cuza

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata