Drapel de Luptă nou la Jandarmeria Botoşani

0 742

   Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a înlocuit Drapelul de Luptă al Unităţii cu unul nou, actualizat conform legii promulgate de preşedintele României în anul 2016, care prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema ţării.

    Drapelul de Luptă este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El reaminteşte fiecărui militar datoria lui sfântă de a servi cu credinţă patria, fiind acordat tuturor unităţilor din Ministerul Afacerilor Interne, la înfiinţarea acestora.

    Potrivit Legii privind stema ţării şi sigiliul statului, până la data de 31 decembrie 2018, autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi sigiliile existente cu noile modele ale acestora.

    ,,Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul şi ghiarele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan”, se arată în articolul modificat din lege.

    Coroana de Oţel de pe Acvilă din Stema Regatului României a fost turnată din oţelul unui tun turcesc capturat în Războiul de Independenţă din anul 1877 şi simbolizează caracterul naţional, suveranitatea şi independenţa, obţinută prin jertfa şi lupta străbunilor noştri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata