Drama a sute de copii botosaneni ce traiesc cu ambii parinti plecati in strainatate

0 1.235

Exodul părinţilor peste hotare a lăsat singuri un sfert de milion de copii. În timp ce românii au plecat în masă pentru un viitor mai bun, copiii lor cresc alături de celelalte rude, visând la mama şi la tata. Sunt despărţiri ce lasă urme, atrag atenţia psihologii, care încearcă să spargă cercul vicios.

La nivelul judeţului Botoşani sunt peste 800 de copii a căror ambii părinţi sunt plecaţi în străinătate.

Conform datelor prezentate de observator.tv, în total 250.000 de copii abandonaţi de părinţii care pleacă la muncă peste hotare. Iar statisticile cresc de la an la an. Cel mai mult suferă cei rămaşi şi fără mamă şi fără tată aproape. Iar cele mai frecvente cazuri sunt în nord-estul ţării. Numai în judeţul Suceava, vorbim despre aproape două mii de minori lăsaţi în grija rudelor. Gabriela Alexandrescu, preşedintele Salvaţi Copiii: „Aproape 45% din copiii cu care lucram în această situaţie au părinţii plecaţi de mai bine de 4, 5 ani.” 

Paradoxal, cel mai adesea, părinţii pleacă tocmai pentru a le asigura copiilor un viitor mai bun. Însă specialiştii atrag atenţia: banii pe care îi trimit şi promisiunile de departe nu compensează rănile emoţionale din sufletele celor mici. Indiferent de vârsta la care aleg să îi lase singuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata