parlamentare sus
achitei top

Doua vedete populare propuse pentru titlul de „Cetatean de onoare”

0 608

Două vedete ale muzicii populare, respectiv Maria Honceru şi Nicolae Botgros, sunt propuse pentru acordarea titlului de „Cetăţean de onoare a municipiului Botoşani”. Cei doi au contribuit în mod deosebit la promovarea muzicii populare româneşti în întreg spaţiul românesc, dar şi în lume, fiind promotorii ideii de unire a tuturor românilor cu Patria Mamă România.

psd parl jos

Maestrul Nicolae Botgros, are 65 de ani şi este dirijorul orchestrei „Lăutarii” din Chişinău. A susţinut numeroase concerte în judeţul Botoşani. Supranumit „Vioara neamului”, Nicolae Botgros a susţinut primul concert la Botoşani în octombrie 1998.

 

Puţini botoşăneni ştiu că în spatele unor melodii de succes stă şi munca Marianei Honceru, fost referent cultural şi bibliotecar la Casa de Cultură a Sindicatelor. Cunoscând foarte bine sufletul moldoveanului şi bazându-se pe vasta experienţă în domeniul promovării culturii tradiţionale, Mariana Honceru a creat versuri care, îmbinate cu acordurile populare, „merg la suflet”
Mariana Honceru a colaborat cu mulţi artişti. De mai mulţi ani colaborează şi cu artistul  Ion Palade, căruia i-a scris versurile melodiei „Dorul Basarabiei”, care a făcut istorie în întreg spaţiul românesc.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata