Doliu in lumea teatrului : Actrita Stela Popescu a murit

0 646

Marea actriță a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită moartă în curtea casei din București, după ce ar fi căzut pe stradă.

Vecinii au sunat la numărul de urgenţă 112 pentru că actriţa Stela Popescu nu răspundea la uşă. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale SMURD.

„Un echipaj de-al nostru a fost la domiciliul dumneaei, în jurul orei 15.50 şi a găsit-o fără semne vitale”, a declarat doctorul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti, citat de Adevarul.

Pentru unul dintre cele mai îndrăgite cupluri de umor din România, luna decembrie ar fi urmat să fie una plină de evenimente frumoas. Stela Popescu şi Alexandru Arşinel se pregăteau pentru câteva aniversări, dar și pentru muncă pe brânci. Din păcate, marea actriță s-a stins din viață.

 Celebrul cuplu de umorişti Stela Popescu şi Alexandru Arşinel (78 de ani) ar fi avut parte de o lună decembrie plină de muncă, dar şi de aniversări. Se ştie că pe 21 decembrie cea mai iubită actriţă de comedie urma să împlinească 82 de ani de viaţă, pe care ar fi trebuit să-i petreacă cu cei mai buni prieteni şi cu familia. Până atunci, Stela şi Arşinel, alături de colegii lor de la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, ar fi avut programate spectacole în Spania, pe 2 şi pe 3 decembrie, informează click.ro.

Pe 8 decembrie ar fi urmat să-și bucure fanii cu un spectacol special. Este vorba despre „Aplauze, Aplauze”, un spectacol care ar fi marcat 40 de ani de activitate a cuplului Stela-Arșinel. Deși cei doi au făcut echipă din anul 1978, au vrut să sărbătorească un pic în avans, decembrie fiind o lună propice pentru aniversări și spectacole. Cei doi actori aveau în plan realizarea mai multor scenete şi cuplete. După acest maraton de evenimente, cei doi actori aveau programate filmările pentru emisiunile din noaptea de Revelion, de la diverse posturi de televiziune.

 Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov. În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

Despre Dumnezeu și moarte spune într-un interviu:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata