Doina Federovici, presedintele PSD Botosani, dupa sentinta pentru Dragnea : Cred în puterea noastră de a depăși orice obstacol ! Pentru că împreună suntem puternici !

0 5.835

Cred în puterea noastră de a depăși orice obstacol ! Pentru că împreună suntem puternici !

Decizia de astăzi nu este o decizie împotriva unui om chiar daca el e președintele partidului ci împotriva partidului, împotriva milioanelor de oameni care au crezut si cred în noi si a milioanelor de romani care astăzi o duc mai bine ! Suntem astăzi mai solidari si mai uniti decât oricând ! Alaturi de presedintele Liviu Dragnea si alaturi de conducerea legitima a partidului ! Alaturi de sutele de mii de membri ai partidului si de milioanele de simpatizanți! Alaturi de toți romanii care vor binele acestei tari !

Majoritatea parlamentară PSD+ALDE nu va fi afectată, guvernarea nu va fi afectată. Vom realiza programul de guvernare și vom duce până la capăt reforma justiției, cu transpunerea în legislație a deciziilor CCR, CEDO și Directivele Europene.

Văd deja multe atacuri la adresa președintelui PSD, atacuri care încalcă în mod grav prezumția de nevinovăție pe care chiar Comisia Europeană ne cere să o respectăm prin Directiva 2016/343. Nu trebuie să cedăm acestor atacuri. Dimpotrivă, PSD trebuie să fie unit și să-l susțină pe președintele său, care beneficiază de prezumția de nevinovăție, mai ales în acest caz în care am văzut că și opiniile judecătorilor din completul de judecată au fost împărțite. Eu transmit tuturor că PSD Botoșani este alături de Liviu Dragnea, atât pentru menținerea la conducerea partidului, cât și la conducerea Camerei Deputaților. Până la pronunțarea unei decizii finale, președintele PSD este complet nevinovat. Partidul trebuie să rămână unit în jurul liderului său, aceasta fiind singura abordare politică care poate da sens prezumției de nevinovăție.
Nu comentez motivele condamnării pronunțate de instanța de la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar a subliniez că decizia a fost luată sub o presiune enormă. Decizia pronunțată acum a fost luată sub o presiune enormă, cu atacuri virulente în presă, unde se cerea cu agresivitate condamnarea președintelui PSD. Această presiune s-a văzut atât în amânările repetate, dar și în opiniile împărțite dintre judecători, în legătură probabil cu Decizia Curții Constituționale referitoare la abuzul în serviciu. Deci e un grad mare de incertitudine că această decizie se va menține după apel. E un motiv în plus pentru care trebuie să rămânem uniți și să ne susținem liderul.

 

Senator Doina Federovici, presedinte PSD Botosani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata