locale psd
locale sus

Doina Federovici: „În Anul Centenar, Ansamblul Cordăreanca din Botoșani a promovat datinile din regiunea Moldovei la Parlament și la Guvern”

0 520

Ansamblul Cordăreanca din Botoșani a reprezentant Regiunea Moldovei la București în cadrul proiectului „Patriot Pro Patrimoniu”.

Cu ocazia celebrării Centenarului Marii Unirii și a Sărbătorilor Crăciunului, au fost organizate la Guvern activități de promovare a tradițiilor și obiceiurilor populare din ariile naturale protejate din zonele istorice ale României prin interpretarea de colinde și dansuri tradiționale. Evenimentul organizat de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, a fost coordonat de consilierul de stat în Guvernul României, botoșăneanul Radu Țipișcă, care se ocupă de implementarea proiectului „Patriot Pro Patrimoniu”.

Alături de colegii mei de la PSD Botoșani i-am întâmpinat la Parlament pe membrii ansamblului Cordăreanca, care au venit însoțiți de primarul Constantin Dumitraș. După ce ansamblul folcloric a oferit o reprezentație în foaierul Senatului, unde au încântat parlamentarii din alte județe, s-au deplasat la Guvernul României pentru a susține un program artistic în fața premierului. Sunt mândră că regiunea Moldovei a fost reprezentată de elevii botoșăneni din Cordăreni, care continuă astfel tradiția populară specifică pentru zona noastră”, a declarat Doina Federovici.

simio cosma

Prim-ministru Viorica Dăncilă a fost impresionată de cântecele, dansul popular, portul naţional, obiceiurile şi tradiţiile din fiecare regiune a României, dar în special de tinerii din Botoșani și a declarat că toate aceste activități reprezintă diversitatea din cadrul marii unităţi a Uniunii Europene.

La Palatul Victoria, premierul i-a recompensat cu diplome de voluntar pro patrimoniu pe toți membrii ansamblurilor folclorice și totodată le-a dăruit cadouri cu ocazia Crăciunului care au constat în cărți și dulciuri.

Ansamblul folcloric ,,Cordăreanca”, care a sărbătorit în luna octombrie, 10 ani de activitate prin valorificarea şi păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor specifice comunei Cordăreni, reprezintă periodic județul Botoșani la concursuri și competiții de dansuri populare organizate în țară și în străinătate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata