Doina Federovici: „Fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea cursului istoriei!”

0 226

Mesajul președintelui Consiliului Județean Botoșani Doina Federovici de 1 Decembrie.

Dragi botoșăneni,

Acum 104 ani s-a schimbat destinul poporului român prin Unirea tuturor provinciilor istorice într-un singur stat suveran și independent, iar ziua de 1 Decembrie a devenit cea mai importantă zi a neamului nostru.

Marea Unire de la 1918 a fost expresia voinței și curajului tuturor românilor, indiferent de culoarea politică, încununând cu succes procesul unificator, început de pe meleagurile Moldovei și continuat pe cele ale Munteniei în 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept unic domnitor al celor două provincii istorice. Energia mobilizatoare a oamenilor din acea vreme și-a pus amprenta pe dezvoltarea democratică a României, chiar dacă, întreaga Europă traversa, ca și acum, vremuri complicate. Atunci, Europa abia ieșea din prima conflagrație mondială, iar acum este serios zguduită de războiul din Ucraina. Cu toate acestea, este momentul să privim, împreună, viitorul cu încredere. Doar uniți vom putea determina un destin măreț pentru România.

Fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea cursului istoriei! Nu trebuie decât să ne amintim de visele înaintașilor noștri, de sacrificiile pe care le-au făcut pentru a ne lăsa o „Românie dodoloață”. Sunt convinsă că avem capacitatea de a renaște din propria cenușă și că stă în puterea noastră să ne schimbăm soarta! Este momentul să o facem din nou! Avem această șansa acum și nu trebuie să o irosim!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata