Aldet

Doina Federovici despre banii pentru drumuri in perioada 2017 – 2019: „48 de proiecte in 41 de localitati, 58 de milioane euro, 253 kilometri drumuri locale asfaltate”

0 191

Senatorul PSD Doina Federovici a tinut sa prezinte cifrele in privinta investitiilor in drumuri, pentru judetul Botosani, in ultimii doi ani, atat din fonduri gvernamentale cat si europene.
„Prin legea bugetului de stat prin insistentele parlamentarilor de Botosani bugetul aferent pentru investitiile la capitolul modernizari si lucreari pe drumurile judeltene era extrem de mic, o suma de 6 milioane de lei. In 2017 suma era de 12,5 milioane lei, creste suma in 2018 la 13,8 milioane lei iar in 2019 am obtinut cea mai mare suma 20,8 milioane lei, suma care ne-a pozitionat pe locul patru pe tara la aceste fonduri. Pe langa sumele venite de la bugetul de stat Consiliul Judetean acceseaza cele 6 proiecte prin PNDL 2, care au o valoare de 18,5 milioane de euro alocate si se lucreaza pe fiecare tronson, mai putin cele doua cu inadvertentele din cauza constructorilor. Deci sunt 43,8 kilometri de drum judetean finantati prin PNDL 2. Tot la nivelul CJ in momentul de fata urmeaza intr-o saptamana sa fie urcate in SICAP cele doua lucrari in prima interventie. Tot in aceeasi nota tot prin CNI mai avem in curs de promovare a indicatorilor tehnico-ecomici trei lucrari foarte mari pentru judet, tot lucrari de prima interventie vorbim de Botosani Cismea Roma, Nicseni Dorobanti si consolidarea versantului de la Roma. Trei investitii foarte mari” a declarat presedintele PSD Botosani ce a tinut sa faca un sumar al banilor adusi in judet.
„Prin PNDR si PNDL 2 sunt in executie in acest moment 48 de proiecte in 41 de localitati. Pentru aceste proiecte a fost alocata suma de 58 de milioane de euro iar suprafata asfaltata este de 253 de kilometri de drumuri locale. Prin PNDL 2 avem 42 de proiecte cu o valoare de 52 de milioane de euro. Cele 42 de proiecte se realizeaza in 38 de localitati si au 223,2 kilometri. Prin programul national de dezvoltare locala investitiile locale se desfasoara prin AFIR, sunt 6 proiecte in valoare de 6 milioane de euro in interiorul a sase localitati cu un numar de 29,9 de kilometri de drumuri asfaltate” a adaugat Federovici spunand ca situatia drumurilor din judet a fost „mostenita” de la fosta conducere a CJ. „Nu uitati de perioada 2016 cand la trei saptamani de la preluarea conducerii CJ de catre PSD, pe foarte multe tronsoane de drumuri judetene locuitorii din zona au facut foarte multe mitinguri. Ce va spune acest lucru? Ca erau drumurile judetene la cheie asa cum au afirmat cei de la PNL? Daca erau drumuri bune in judetul Botosani nu se organizau acele mitinguri” a concluzionat presedintele PSD Botosani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata