Doi militari botosaneni, eroi in lupta din Afganistan au primit titlul de cetatean de onorare

0 269

Doi militari botoșăneni, eroi în lupta din Afganistan au primit azi titlul de cetățean de onoare. Vizibil emoționați locotenentul-colonel Sorin Ioan Ciobanu, în vârstă de 42 de ani, şi colonelul Ionel Lucian Sandu, de 50 de ani, au primit azi distincția oferită în cadrul ședinței de Consiliul Local. Cei doi sunt veterani cu misiuni importante la activ, desfăşurate cu succes şi fără pierderi în cadrul grupurilor în care au acţionat. Propunerea ca aceștia să primească acest titlu a fost făcută de reprezentații Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” – Sucursala Botoşani.

VIDEO primar Catalin Flutur

Locotenent-colonel Sorin-Ioan Ciobanu este militar de peste 15 ani. Acesta a activat în Afganistan începând din anul 2004. Până în 2016, a dus la bun sfârșit nu mai puțin de șase misiuni, care însumează trei ani și patru luni de acțiuni continue pe frontul din Afganistan. Este militarul cu cea mai mare experienţă în teatrele de operaţii externe, din județ, în prezent. A fost nominalizat pentru a pregăti militari NATO pentru introducerea lor în teatrul de operaţii din Afganistan. A primit, printre alte distincții, Emblema de Onoare a Forțelor Terestre.

VIDEO Locotenent-colonel Sorin-Ioan Ciobanu 

Colonelul Ionel-Lucian Sandu este comandantul Garnizoanei Botoşani, în perioada 2008-2016 a contribuit decisiv la toate activităţile în care a fost implicată structura pe care a coordonat-o. S-a evidenţiat prin profesionalism şi seriozitate, lucru care a condus la promovarea sa ca locţiitor al comandantului Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt Iaşi. În 2011, a preluat comanda unui detașament aflat în misiune în Afganistan. Printre cele mai ilustrative distincții se numără Emblema Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Armatei Române, cu însemn de pace, Medalia Army Commendation și învestirea în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

VIDEO Colonelul Ionel-Lucian Sandu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata