Doi artisti ai folclorului au devenit „Cetateni de Onoare” ai municipiului Botosani

0 612

Doi artişti au folclorului au devenit Cetăţeni de Onoarea ai municipiului Botoşani. În urma votului aleşilor locali distincţia a fost acordată lui Nicolae Botgros, dirijorul Orchestrei „Lăutarii”, şi Marianei Honceru, cunoscut folclorist botoşănean. „​În contextul Zilelor Orașului încercăm să integrăm și o manifestare artistică tot cu încărcătură simbolică. Felicitări pentru inițiativă, în contextul Centenarului sunt foarte bine venite aceste propuneri, pe care le vom susține”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur a declarat că cele două personalităţi au făcut mult pentru românii de pe cele două maluri ale Prutului.  „Am identificat doi oameni care au făcut mult pentru românii de pe cele două maluri ale Prutului, rapoartele de specialitate pentru cele două hotărâri cred că sunt edificatoar”, a spus Cătălin Flutur.

Ştefan Dodiţă, preşedintele Fundaţiei „Nicoară”, cel care a propus acordarea acestor distincţii, a vorbit despre cei doi oameni de cultură. Cum folclorul în genere este un elementele definitorii ale identităţii de neam, cum suntem în Anul Centenar, având în vedere şi faptul că peste 140 de localităţi, organizaţii şi instituţii din Basarabia au semnat declaraţia de Unire, hotărârea pe care aţi adoptat-o considerăm că vine şi în completarea Declaraţiei de unire cu Basarabia pe care aţi adoptat-o tot astăzi”, a  spus Ştefan Dodiţă.

Aceştia vor primi distincţiile în cadrul manifestărilor organizate de municipalitea de Zilele Oraşului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata