Doi actori botoșăneni au ajuns la spital intoxicați cu insecticid

0 249

Doi actori ai Teatrului Mihai Eminescu din municipiul Botoșani au ajuns la spital.

Oaspeții unui hotel din Râmnicu Vâlcea au acuzat stări de rău, în timpul nopții de marți spre miercuri noaptea, doi dintre ei ajungând la spital. Alarma a fost dată în jurul orei 02:00 de către clienții unității de cazare.

Din cele 21 de persoane cazate în hotel, 17 se aflau în locație, iar patru nu au fost prezente în momentul declanșării situației de urgență. Potrivit autorităților, doar două persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, iar starea lor este stabilă. Este vorba de un bărbat de 50 de ani și de o femeie în vârstă de 46 de ani.

„Au intervenit, de urgență, următoarele forțe: 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 autospecială cu apă și spumă, 1 SMURD, 1 autospecială CBRN cu 11 subofiteri de la G.I. Rm Valcea, 1 echipaj IPJ cu 2 lucratori, 1 EMUM si 1 EMUA de la SAJ. Au fost prealertate și alte 3 echipaje SMURD (Govora, Dragasani, Brezoi)”, au transmis reprezentanții ISU Vâlcea.

În urma măsurătorilor specialiștilor CBRN în camera centralei a fost descoperită o concentrație de 16 ppm a unei substanțe iritante.

„Aceasta provenea probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13:00 în cursul zilei de 22 noiembrie, în incinta hotelului”, au mai precizat pompierii.

 

După ventilarea încăperilor și obținerea valorilor nule la măsurătorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane prezente la fața locului au ales să rămână cazate acolo.

Polițiștii din Vâlcea au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Actorii Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani participă în această perioadă la  Festivalul Versus de la Râmnicu Vâlcea. Aceștia suntbcu spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vișniec, regia Ion Sapdaru, la a treia editie a Festivalului VERSUS, care se desfăşoară în Râmnicu Vâlcea, în perioada 21-27 noiembrie 2022.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata