locale psd
locale sus

Discutii aprinse pe marginea soselei de centură a municipiului – VIDEO –

0 625

Aleşii locali au avut discuţii aprinse pe marginea realizării şoselei de centură a municipiului. Dacă aleşii liberali nu cred că aceasta va obţine finanţare şi proiectul nu va fi implementat de Zona Metropolitană consilierii social democraţi au venit cu argumente care să-i convingă că construcţia poate fi realizat.
Consilierul local social democrat, Mihai Tincu a anunţat că au fost deja purtate discuții la Ministerul Transporturilor legat de realizarea acestei investiții și că există promisiuni că un astfel de proiect va fi sprijinit financiar. O delegație formată din parlamentarii PSD Mihaela Huncă, Tamara Ciofu și Răzvan Rotaru a fost la Ministerul Transporturilor pentru a cere finanțare pentru acest proiect.
„Există promisiuni clare, categorice, că dacă se vine cu documentație pregătită se dă drumul, se aprobă în organismele acestui minister. Ar fi vorba de o șosea ocolitoare a orașului Botoșani, a fluxului de autovehicule care vin dinspre Iași și care ar ocoli orașul, începând de la sensul giratoriu de la Restasurantul Lebăda, ar ocoli cimitirul și ar ajunge undeva la Dedeman, la sensul giratoriu de acolo, bifurcându-se sensul, care spre Suceava, care spre Botoșani și Dorohoi. Au fost discuții și în Consiliul Local și am primit și un răspuns de la primarul Flutur, că ce visăm noi la șosea de centură, pentru că Bacăului i-au trebuit 10 ani. M-am interesat și am înțeles că sunt niște chestiuni de organizare, de birocrație, niște chestiuni de notă conceptuală care lipsesc în așa fel încât această documentație să aibă avizul Consiliului Local și să ajungă pe masa Ministrului Transporturilor. Circulația în oraș este din ce în ce mai greoaie, anul acesta s-au înmatriculat multe mașini, sunt străzi întregi în care sunt parcate mașini fără număr, sunt străzi întregi unde sunt parcate camioane. Dacă nu facem nimic în această problemă, într-un an, un an și jumătate, circulația în Botoșani se blochează”, a spus Mihai Tincu. –  VIDEO 

Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane, le-a amintit consilierilor locali că strategia judeţului şi a municipiului Botoșani include şi proiectul privind construcția unei șosele de centură. „În februarie s-a modificat procedura de achiziţie, este nevoie să votăm o notă procedurală. Este o Hotărâre pe care dacă o luăm azi câştigăm o lună. Nu ar trebui să avem o polemică să fim constructivi. Mi se pare că procedural că cineva vrea să amâne acest proiect”, a spus Florin Egner. A intervenit Cătălina Lupaşcu : „Pe unde trece această şosea de centura? Domnul arhitect nu ştie pe unde trece…Cu ce compartimente din cadrul Primăriei v-aţi întâlnit pentru a discuta punctual. Altfel batem câmpii cu graţie”. Răspunsul a venit din partea lui Florin Egner :” Mă bucură interesul d-nei consilier. Aţi avut la dispoziţie din luna martie şi din mai am depus trasee, pentru că sunt patru variante, studiul de fezabilite va stabili varianta.  Una dintre variantele optime, cât mai multă proprietate publică, ar fi Lebăda, sens giratoriu unde începe cartierul ANL, se merge prin spatele terenurile unităţii militare, un drum neamanajat, se ajunge la pârâul de la intare Curteşti şi apoi se iese la Dedeman. Celelalte variante sunt depuse la CL. Am avut discuţii cu domnul primar Cătălin Flutur, nu una mai multe discuţii şi a fost printre prime care a văzut variante, cu cei doi viceprimari, administrator public şi secretar al CL şi depusă din 25 mai la CL”, a spus directorul Zonei Metropolitane. – VIDEO
A intervenit şi Eugen Ţurcanu : „OAU! Ce pot să mai zic?…Curg bani cu nemiluita dar nu putem să terminăm Teatrul că nu avem bani”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata