parlamentare sus
achitei top

Directorul unui liceu botoșănean la începutul anului școlar : „Vă provoc să ne zâmbim de după mască în prima zi de școală”

0 442

Mai sunt câteva zile pana la începutul anului școlar 2020-2021, un altfel de început pentru elevi, profesori și părinți. În acest context al unui altfel de început Mirela-Ofelia Sănduleanu, directorului Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani vine cu un îndemn pentru cei care vor începe acest nou an școlar. Redăm integral mesajul cadrului didactic :

„Septembrie 2020. Freamătul vocilor de copii în drum spre școală, buchete de flori în mâna boboceilor, careul începutului de an, bucuria revederii, emoția regăsirii, idile de o vară adormite leneș într-un album foto pe un smartphone aruncat lejer în buzunarul de la spate al blugilor, zâmbete, glume… O normalitate uitată deja și aparent fără mari șanse de recuperare.

Și totuși…
Începe școala – cea mai urâtă și cea mai iubită de milioanele de copii ai României. Școala pe care doar izolarea ultimelor 6 luni ne-a învățat să o apreciem cu adevărat, școala în pandemie. Sec, simplu și dureros de real.

Și totuși…
Începe școala și toți avem dreptul la acest început. Dar mai ales, dreptul la o nouă normalitate. Pentru că ultimele 6 luni ne-au obligat să ne reconfigurăm, iar școala are azi o nouă față. Poate severă, poate rece, poate imposibil de înțeles, stângace și distantă, dar aceeași școală. Aceasta e noua școală a fericirii și a zâmbetelor, a speranțelor și a împlinirilor, a viitorului nostru, al vostru, al tuturor.

Pentru că nu s-a inventat încă pandemia care să ne interzică zâmbetul și fericirea. Zâmbim cu ochii – oglinda sufletului; zâmbim din spatele măștii, și totuși zâmbim.

Așa că, dragii noștri, întru distanțare fizică, vă provoc la fericire! Vă provoc să ne zâmbim de după mască în prima zi de școală și să purtăm toți o mască pe care să desenăm un zâmbet, în Liceul Pedagogic Nicolae Iorga Botoșani!

Bun (re)venit într-o nouă normalitate școlară!”

-prof. Mirela-Ofelia Sănduleanu, director,
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani

Așadar, pe 14 septembrie, în prima zi de școală, haideți să purtăm cu toții o mască zâmbitoare!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata