Directorii și directorii adjuncți din școli convocați la ședință de conducerea ISJ
Conducerea educației botoșănene a avut o ședință cu directorii și directorii adjuncți a unităților școlare.
Ordinea de zi a fost următoarea:
1. Prezentarea Raportului de analiză al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani cu privire la starea învățământului la nivelul județului pe semestrul I, an școlar 2021-2022.
2. Prezentarea Planului managerial al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani – acțiuni prioritare pentru semestrul II al anului școlar 2021-2022: inspecții școlare, vizite în unitățile de învățământ.
3. Prezentarea proiectelor educative ale Inspectoratului Școlar Județean Botoșani incluse în CAEJ.
4. Oferta de CDŞ a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, începând cu anul școlar 2022-2023, la învățământul gimnazial, va cuprinde o disciplină relevantă pentru una dintre următoarele teme: Educație pentru sănătate – măsuri de prim ajutor, Situații de urgență – calamități naturale şi epidemii/pandemii, Prevenire bullying şi violența în școli, educație rutieră.
5. Prezentarea metodologiilor de organizare şi desfășurare a simulărilor/examenelor naționale, precum și a calendarului simulărilor/examenelor naționale.
6. Prezentarea situației în contextul pandemic şi respectarea recomandărilor Ministerului Educației – raportări situații urgente, scenarii de funcționare.
7. Homeschooling – prevederi legale
8. Prezentarea procedurii de evaluare a directorilor în anul școlar 2021-2022.
Au participat la ședință directorii și directorii adjuncți din județul Botoșani, directorii unităților conexe IȘJ – CJRAE, Centrul de Excelență Botoșani, Palatul copiilor, Clubul Copiilor, Casa Corpului Didactic, dar și partenerii educaționali: DSP, IPJ, IJJ si reprezentantul Biroului de poliție școlară.
„Am prezentat activitatea Inspectoratul Școlar Județean Botoșani din primul semestru și am avut alături, parteneri educaționali, directori ai instituțiilor conexe și ai unităților de învățământ din județ. .
Mulțumim tuturor participanților, oficialităților prezente și fiecărui angajat din sistem, care contribuie la realizarea unor activități colaterale fisei postului, pentru creșterea calității si performantei in educație, asigurării stării de bine în sistem și reconstruirii încrederii în școala botoșăneană, oferind educație cu dragoste pentru profesie și copii, respect față de părinți. Negocierea și medierea conflictelor, soluționarea problemelor înainte de a se agrava, promovarea incluziunii, mediatizarea actiunilor benefice scolii, incurajarea și motivarea fiecaruia pentru a-si atinge maximul de potential intelectual, pentru dezvoltarea personala si profesionala, recompensarea celor merituoși rămân principiile de baza ale activitatii noastre, conform devizei “Școli sigure, școli curate, școli performante!””, a spus Ada Macovei, inspector școlar general al ISJ Botoșani.