Directorii școlilor, contabili și secretarii vor primi o creștere salarială

0 108

Directorii, directorii adjuncți, contabilii-şefi și secretarii-şefi cu nivel de studii superioare ai școlilor vor primi o creștere salarială, potrivit unei hotărâri a Guvernului, aprobată joi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„O hotărâre aprobată de Guvern la propunerea Ministerului Educației stabilește salariile de bază pentru fiecare funcție de conducere pe fiecare grad și fiecare categorie de unitate de învățământ. Se elimină inechitățile salariale în ceea ce priveşte funcțiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef, cu nivel de studii superioare (S)”, a spus Mihai Constantin.

El precizează că principiul stabilit pentru funcțiile didactice de conducere este acela ca salariile de bază ale acestor funcţii să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuţie cu dirigenţie.

„În acest an, pentru directori şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%. 

La această creștere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică (10%). După caz, se poate acorda și gradația de merit (25%)”, a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata